LimpMDb

HTML

LimpMDb

Filmkritikák, ajánlók, elemzések, röviden és hosszan.

2009.10.08. 13:48 LimpekZ

Mega Shark Vs. Giant Octopus

Ahogyan szörföztem az Interneten belebotlottam a film bemutatójába. Majd visszaköptem a teám a csészébe és ha dohányoztam volna a fülemen jött volna ki a füst. Ki hitte volna, hogy valaki megalkotja ezt a csodás, állati eposzt, mely inkább csak nevében grandiózus, mint teljes valójában.

 

Mint az a címből is sejthető, a mozi két prehisztorikus fenevad gigászi küzdelmét dolgozza fel. 1,5 vagy 10 millió (mást mondanak a bemutatóban és mást a filmben...) jégben töltött év után a globális felmelegedés kiolvasztja őket. A nyomukban lihegő tudóscsapat elfogni igyekszik a két állatot, mint a jelen idők egyik legnagyobb felfedezését. Hozzájuk csatlakozik a sziklakemény szövetségi ügynök, Lorenzo Lamas is. Az első kudarc után mind a kutatók és Lorenzo Lamas is úgy dönt, ideje inkább kicsinálni a két bestiát, mert „akié a tenger, azé a világ.” A film ezt a kudarcokkal és kihívásokkal teli időszakot dokumentálja és kínálja fel nekünk kritikán aluli szórakozás képében.

 

Ne számítsunk trójai látványra, éles fordulatokra, hullámzóra komponált szerkezettel (melyben csúcspont is van). Kisebb kitüremkedések ugyan megfigyelhetők, mint például a trailerben is látható repülőlevadászós és Golden Gate leharapdálós részek, de az egész elejétől végéig egyformán lapos.

Habár az átlag ember (köztük magam is) a főszereplő neve hallatán borzongani kezd és sajnálattal gondol a galaxis azon szerencsétlen részére, ahol éppen egyik filmjének világűrbe szabadult TV-adását esetlegesen befogják, nem szabad hagynunk, hogy a silány kivitelezés és béna színészi játék iránti előítélet megfosszon minket a film nyújtotta élvezettől. A különbség csupán annyi, hogy nem a valódi értelemben vett szórakozásban lesz részünk, hanem annak alternatív verziójában, ahol nem a tökéltesség elérése érdekében tett erőfeszítések eredménye mulattat, hanem inkább ennek ellentéte, az igényesség teljes hiánya és az „Ed Wood-hozzáállásból” fakadó totális nihil.

 

LimpMDb értékelés: 10/1

 

 

11 komment

Címkék: film fárasztó borzalmas nem éri meg lorenzo lamas zs kat


A bejegyzés trackback címe:

https://limpmdb.blog.hu/api/trackback/id/tr961436450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballagi tavi hártya szelleme 2009.10.12. 10:07:44

Nahát, ez remeknek tűnik. Most már mindenképpen meg fogom nézni.

LimpekZ 2009.10.12. 20:39:27

@Ballagi tavi hártya szelleme:

Én sokáig féltem, hogy túl rengeteg agysejtem bánja majd. Ez így is történt, de megérte!

LimpekZ 2009.10.24. 13:28:50

Basszus...ez nagyon kemény.

Kri Sixty 2009.11.18. 14:05:19

Egyszer nézettél velem Erőszakos Szart (Violent Shit) és akkor is nyüszítve vonaglottam a szőnyegen. Ezeket a filmeket direkt szarra csinálják úgy gondolom, hogy a magatokfajta fanatikusok élvezkedjenek rajta. :)

Kri Sixty 2009.11.18. 14:06:02

Van valami IFA-sofőrös Eperjes Karcsis film. Annak kéne utána menni.

Kri Sixty 2009.11.18. 14:09:11

Falfúró mikor lesz?

LimpekZ 2009.11.19. 15:42:26

@krimi hendrix: Nesoká lesz Falfúró. Az Eperjes karcsis filmeről gőzöm sincs melyik lehet, de nemsoká megnézem az Eldorádót. Majd arról!

Kri Sixty 2009.11.23. 14:06:58

Mintha ez lenne az:

Soha, sehol, senkinek! (1988):

"A film főszereplőjének az a vétke, hogy katonatiszt volt a második világháború idején. 1951-ben, amikor már régóta gépkocsivezetőként dolgozik, két gyermekével és várandós feleségével kényszerlakhelyet jelölnek ki számukra. A vidéken töltött két év felőrli a családot. A kitelepítést átvészelik, de már soha nem lesz olyan az életük, mint azelőtt volt."

www.filmkatalogus.hu/Soha-sehol-senkinek--f54

LimpekZ 2009.11.23. 20:39:14

@krimi hendrix: Az a szívás, hogy a magyar filmeket sehol sem lehet beszerezni. Egy pár megjelent DVD-n, de a többi sehol sincs.
süti beállítások módosítása